Anadromous Lab (Nordic Art Lab) · Cia Rinne

Hösten 2018 fick petzetera bidrag från Nordisk Kulturfond/OPSTART för att genomföra en konstnärsresidens tillsammans med mexikanska samarbetspartners i Guadalajara och San Cristóbal de las Casas i Mexico.

Under namnet Laboratorio anádromos (Anádromous Lab) bjöd vi in multikonstnären Cia Rinne till att genomföra en workshop vid konsthögskolan Escuela Superior de Arquitectura y Artes (ESARQ) i Guadalajara och att arbeta med sina texter på tryckeri-förlaget Impronta i samma stad. Cia Rinne avslutade sitt besök med en endagsworkshop i Trenza negras studio i San Cristóbal de las Casas, som drivs av norsk-mexikanska performancekonstnären Maritea Daehlin.

Projektet med konstnärsresidenser i Mexico kommer att fortsätta under andra former från och med 2020.